sportchalet vierhofen oostenrijk

Sportchalet Viehhofen

sportchalet viehhofen mountainbike vakantie oostenrijk
sportchalet viehhofen appartement mountainbike vakantie
sportchalet viehhofen winter

Sportchalet Viehhofen is in juli 2018 overgenomen door Joost Smit en Maaike van der Valk. Zij zijn naar Oostenrijk verhuisd en zijn direct begonnen aan een grote renovatie. Er wordt steeds een etage volledig vernieuwd, totdat alle 10 de appartementen compleet verbouwd en gerenoveerd zijn.

Alle appartementen zijn voorzien van een eigen balkon, keuken en badkamer. Daarnaast is er op de begane grond een gezellige openbare ruimte met een selfservice bar. Verder is er een skiruimte aanwezig met verwarmd schoenenrek en een ruimte waar in de winter geslepen en gewaxed kan worden. In de zomer wordt deze ruimte ingericht als klusruimte voor fietsen. Buiten zullen we zorgen dat er een afspuitplaats voor fietsen is.

Viehhofen ligt in het Glemmtal, naast Saalbach.

In de zomer zijn hier veel outdoor mogelijkheden. Er is meer dan 400 km aan wandelroutes en meer dan 400 km aan mountainbikeroutes. De mountainbikeroutes zijn zeer gevarieerd. Makkelijke routes, maar ook extreme downhill-afdalingen. Je kunt je er dus met een hardtail, enduro en fully mountainbike vermaken.

Naast fiets- en wandelroutes is er ook een boomklimparcours, kartbaan, quadbaan en je kunt gaan zwemmen in het buitenzwembad van Saalbach of in de Zeller See.

In de winter ligt Sportchalet Viehhofen ideaal voor een goede wintersport. In het skigebied Saalbach-Hinterglemm-Leogang-Fieberbrunn met 270 km piste en 70 liften. Vanaf de winter van 2019/2020 wordt er een nieuwe lift geopend op loopafstand van Sportchalet Viehhofen naar Zell am See. Dan komt er nog eens 8o km piste bij. Er zijn ook genoeg mooie langlaufloipes en winterwandelroutes in de buurt voor wie iets anders wil dan skiën.

Bike Guide organiseert samen met Sportchalet Viehhofen 2 trips naar Saalbach-Hinterglem.